De aarde warmt op. Mede door menselijk handelen. Er liggen nu zeshonderd afspraken en voorstellen voor honderden maatregelen om in Nederland de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen. Die staan allemaal in het ontwerp voor het Klimaatakkoord.

Het Klimaatakkoord levert meer op dat alleen maar een CO2-emissiereductie. Er komen nieuwe banen, steden worden schoner en stiller, huizen comfortabeler. De industrie kan vooroplopen. Dat is goed voor de economie en de export. We hebben 31 jaar de tijd om de veranderingen door te voeren. Daarom hoeven niet alle aanpassingen op stel en sprong. Het kan op momenten dat het goed uitkomt. Isoleren bijvoorbeeld op het moment dat het huis toch al verbouwd gaat worden.

Het ontwerp Klimaatakkoord in een notendopLees hieronder de meest gestelde vragen over waarom we een Klimaatakkoord sluiten.

Documenten

Tweets @Klimaatakkoord

Geretweet door @Klimaatakkoord
Energieakkoordser @Energieakkoord

5 jaar #Energieakkoord: Een verplichting voor energielabel C voor kantoren is tot nu toe zeer succesvol. “Label A is met de ogen dicht te halen,” volgens @BramAdema van CFP Green Buildings. Lees het interview: bit.ly/2UJY6sH pic.twitter.com/KGg0WoSGME

15 uur geleden
Geretweet door @Klimaatakkoord
Martien Visser @BM_Visser

Een extra #grafiekvandedag ter ere van de Europese verkiezingen. Terwijl NL (in 2017) op 6,6% hernieuwbare energie zat, scoorde EU28 17,5%. In 2020 bereikt NL (volgens PBL) 12,2% en de EU28 20%. In 2030 wil EU28 32% halen en komt NL via het Klimaatakkoord op 27%. We lopen dus in. pic.twitter.com/6aaV3lV8ZX

1 dag geleden
Geretweet door @Klimaatakkoord
Henri Bontenbal @HenriBontenbal

Dus klimaat op 2. pic.twitter.com/w79fdfmiL2

1 dag geleden
Volg @Klimaatakkoord