Nieuwsbrief Klimaatakkoord

Nieuws over het Klimaatakkoord van de afgelopen maand.

Webinar 'Ruimte maken voor nieuw bos'

Op vrijdag 15 januari, 10.00-11.30 uur, organiseert het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord het webinar 'Ruimte maken voor nieuw bos'. Tijdens dit webinar praten acht experts onder leiding van Ed Nijpels over de verschillende vragen die hierbij naar voren komen.

Webinar Ruimte maken voor nieuw bos

Kwart meer duurzame energie in 2020

De hoeveelheid duurzame energie (stroom en warmte) groeide in 2020 met 24 procent. De hoeveel hernieuwbare stroom in de elektriciteitsmix is nu ruim 26 procent, waar de afspraak in het Klimaatakkoord is om in 2030 uit te komen op 70% .

Kwart meer duurzame energie in 2020

December maand van duurzame uitersten

De laatste maand van het jaar 2020 was er een van uitersten voor de energieopwekking met wind en zon. December toonde een piek van 32 procent duurzame stroomproductie. Maar hetzelfde productiepark liet ook een dal van slechts 3 procent productie zien. Dat blijkt uit de decembercijfers van Energieopwek.nl.

December maand van duurzame uitersten

Jaaroverzicht Voortgangsoverleg

Het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord brengt de belangrijkste producten en activiteiten van 2020 in beeld in een kort jaaroverzicht.

Jaaroverzicht Voortgangsoverleg

Het gevecht om waterstof gaat over: hoe kunnen we sneller?

Iedereen is het erover eens: waterstof gaat een belangrijke rol spelen in de klimaatneutrale economie. Maar het is er nog niet. Kunnen alle wensen wel worden ingewilligd? Over hoeveel waterstof hebben we het, wat is de prijs, wie gaat het maken en wie gaat het gebruiken? Daarover ging het webinar ‘Gevecht om waterstof’ op 11 december. Een kort verslag.

Gevecht om waterstof gaat over de versnelling

VN: Parijse klimaatdoelen hebben groen herstel nodig

Een groen herstel na de Covid19-pandemie zou de broeikasgasuitstoot in 2030 met 25 procent kunnen verminderen. Dat brengt de wereld dichter bij het doel om de opwarming van de atmosfeer te beperken tot ruim onder 2 °C. Een update naar aanleiding van vijf jaar Akkoord van Parijs.

VN: Parijse klimaatdoelen hebben groen herstel nodig

Onderzoekers zien kansen lagere uitstoot veehouderij

Het programma ‘Integraal Aanpakken’ heeft de eerste resultaten gepubliceerd van onderzoek dat is gericht op minder uitstoot van broeikasgassen uit de veehouderij. Er liggen kansen om die uitstoot te verlagen.

Onderzoek ziet kansen lagere uitstoot veehouderij

© EZK

colofon

Deze nieuwsbrief wordt gemaakt door de webredactie van Klimaatakkoord.nl. Reacties kan je per e-mail sturen naar info@klimaatakkoord.nl.
Aanmelden voor een gratis abonnement kan via deze link.