Nieuwsbrief Klimaatakkoord 28 oktober

Nieuws over het Klimaatakkoord van de laatste maand.

Klimaatdag: 'De energietransitie zal sociaal zijn of niet zijn’

De jaarlijkse Klimaatdag hoort bij het Klimaatakkoord. Op deze dag kijken zo'n zestig gasten terug, in zestien tallkshows : welke horden zijn al genomen, en welke horden zijn nog te nemen op weg naar de klimaatdoelen? Om problemen te bespreken en de oplossingen dichter bij te brengen. Hoe bereiken we 49 procent minder CO2-uitstoot, of zelfs 55 procent, in 2030? Minister Wiebes en Eurocommissaris Frans Timmermans waren online bij de opening op 12 oktober.

Opening online Klimaatdag: ‘De energietransitie zal sociaal zijn of niet zijn’

© Klimaatakkoord.nl

Terugkijken Klimaatdag

De Klimaatdag van 12 oktober is in zijn geheel opgenomen. Alle aparte opnames van de grote verscheidenheid aan talkshows, plus de opening en de slotsessie, zijn terug te zien op ons YouTube-kanaal (Klimaatplatform webinars). Alle verslagen van de zestien talkshows staan op de website.

Terugkijken Online Klimaatdag

© Klimaatakkoord.nl

SCHOON: vijftien portretten van emissiereductie

Op veel plekken in Nederland werken mensen al concreet aan het verlagen van de uitstoot van broeikasgas. Het tijdschrift SCHOON, gemaakt in opdracht van het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord, portretteert vijftien van deze Klimaatmasters.

SCHOON: vijftien portretten van emissiereductie

Platform helpt ondernemers verduurzamen

Tijdens de Klimaatdag is het Platform Verduurzaming Industrie gelanceerd. Het platform is voor ondernemers, die er informatie, kennis en oplossingen vinden. Zij kunnen ook vragen stellen aan een team van experts.

Platform helpt ondernemers verduurzamen

© Platform Verduurzaming Industrie

Alliantie voor meer groen gas

De Klimaatdag was ook het podium voor de oprichting van de '2 bcm Alliantie'. De alliantie heeft als doel een hogere groen-gasproductie in 2030. In het Klimaatakkoord staat een doelstelling van 2 miljard kubieke meter (2bcm) groen gas.

Alliantie voor meer groen gas

© 2bcm Alliantie

Industriële clusters publiceren plannen 2030-2050

De industrie staat voor een stevige afspraak in het Klimaatakkoord: in 2030 14,3 miljoen minder CO2-uitstoot. Naast wat bedrijven individueel doen,zal samenwerking met andere bedrijven in de regio helpen om de uitstoot te verlagen. Volgens afspraak in het Klimaatakkoord maakten zes clusters in Nederland plannen, die online in ontvangst zijn genomen door minister Wiebes van EZK.

Industriële clusters publiceren plannen 2030-2050

© Klimaattafel Haven en Industrie Rotterdam - Moerdijk

Ander nieuws

colofon

Deze nieuwsbrief wordt gemaakt door de webredactie van Klimaatakkoord.nl. Reacties kan je per e-mail sturen naar info@klimaatakkoord.nl.
Aanmelden voor een gratis abonnement kan via deze link.