Platform helpt ondernemers verduurzamen

Tijdens de Klimaatdag is het Platform Verduurzaming Industrie gelanceerd. Het platform is voor ondernemers, die er informatie, kennis en oplossingen vinden. Zij kunnen ook vragen stellen aan een team van experts.

©Platform Verduurzaming Industrie

Tijdens de Klimaatdag talkshow Industrie heeft CO2-vrije toekomst voor het grijpen is het platform gelanceerd. “Er is al veel hulp en kennis beschikbaar voor de industrie, maar we merken dat de beschikbare informatie vaak versnipperd is,” zegt Gertjan Lankhorst, voorzitter van VEMW en een van de gasten tijdens de talkshow. “Hierdoor is het voor ondernemers lastig om de juiste keuze te maken. Met het platform Verduurzaming Industrie willen we de informatie op een overzichtelijke manier beschikbaar stellen.”

Het platform is voor en door de industrie opgezet. Op het platform vinden ondernemers op één plek alle relevante informatie die nodig is om hun organisatie te verduurzamen en de juiste samenwerkingspartners om CO2-uitstoot te verminderen. De verzamelde kennis en informatie komt van ondernemers en zal de komende jaren uitbreiden. Er staat ook een team van experts klaar om vragen te beantwoorden. Dit team bestaat uit adviseurs van RVO, VEMW en netwerkpartner FedEc.