Nieuwsbrief Klimaatakkoord

Nieuws uit en over het Klimaatakkoord

Versnellen naar Parijs

De Dag van het Klimaatakkoord, op 1 november aanstaande in Nieuwegein, krijgt steeds meer gestalte. Ruim twintig sessies en diverse evenementen in de wandelgangen gaan over één ding: hoe kan het tempo omhoog om de doelen van Parijs te halen? ‘Versnellen naar Parijs’ is daarom het motto.

Een groot aantal gasten heeft al deelname toegezegd, de uitnodigingen voor deelname gaan binnenkort de deur uit. Hou de website bij, want het programma wordt de komende week verder ingevuld. Daarnaast komt er ook op de website een mogelijkheid tot aanmelden.

Versnellen naar Parijs

Beeld: ©Klimaatakkoord.nl / Klimaatakkoord.nl

Duurzame bronnen: meer dan een derde van alle stroom

Voor de tweede achtereenvolgende maand kwam in augustus meer dan een derde van alle gebruikte stroom in Nederland uit een hernieuwbare bron. Het aandeel van zonne-energie, wind op land en op zee en biomassa was 37%. Op sommige dagen leidde dat hoge aanbod zelfs tot negatieve prijzen op de stroommarkt. Dat betekent dat aanbieders geld toe moeten geven aan hun afnemers. 

Duurzame bronnen: meer dan een derde van alle stroom

Beeld: Energieopwek.nl

Zonnepanelen op 1,5 miljoen huizen

De groei van het aantal huishoudens met zonnepanelen op het dak zet onverminderd door. Recent werd het 1,5 miljoenste huis in Nederland van panelen voorzien. Een jaar geleden stond de teller op 1 miljoen, aldus onderzoek van Dutch New Energy Research. Ook op de daken van huurwoningen komen steeds vaker zonnepanelen. Er is nog een groot potentieel te ontginnen. Hiervoor zijn heldere regels nodig.

Zonnepanelen bij 1,5 miljoen huishoudens

Beeld: ©Klimaatakkoord / Dirk Hol

Open Energiedag

Op zaterdag 11 september 2021 organiseert de NVDE de eerste Open Energiedag, samen met de brancheorganisaties NWEA, Holland Solar, Energie Samen, Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie. Bezoekers kunnen kennis maken met hernieuwbare energieprojecten in heel Nederland. Zoek een project in je buurt. Aanmelden kan nog.

Aanmelden voor Open Energie Dag

Banner campange

colofon

Deze nieuwsbrief wordt gemaakt door de webredactie van Klimaatakkoord.nl. Reacties kan je per e-mail sturen naar info@klimaatakkoord.nl.
Aanmelden voor een gratis abonnement kan via deze link.