Versnellen naar Parijs

Over een ding is iedere betrokkene bij het Klimaatakkoord het eens: het tempo moet omhoog om de doelen van Parijs te halen. ‘Versnellen naar Parijs’ is daarom het motto van de Dag van het Klimaatakkoord op 1 november. Het wordt een dag vol klimaatinspiratie.

Een aantal versnellers heeft al deelname toegezegd. Ruim twintig sessies zijn in voorbereiding om te laten zien wat er allemaal al gebeurt. We gaan het natuurlijk ook hebben over hoe het sneller kan. 

Beeld: ©Klimaatakkoord.nl / Klimaatakkoord.nl
Om de doelen van Parijs te halen moet het tempo omhoog. De Dag van het Klimaatakkoord staat in het teken van versnellen en opschalen.

Versnellers

  • Professor elektrisch vervoer, Maarten Steinbuch, schetst de razendsnelle ontwikkeling op zijn vakterrein. Hij ziet de kansen voor elektrisch vliegen binnen Europa snel groeien.
  • Gedragsverandering is ook belangrijk om de doelen te halen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ook hierover hebben we een sessie in voorbereiding.
  • We laten de voorbeelden van groene waterstofproductie zien. Ad van Wijk, vurige pleitbezorger voor waterstof, doet uit de doeken hoe Nederland sneller de productie van groene waterstof kan en moet opschalen.
  • De Jonge Klimaatbeweging gaat onder leiding van Aniek Moonen klimaatdaten. Met de serie ‘First Dates, Dan Doen' ruimen ze obstakels op. Ze koppelen problemen aan oplossingen. Dit moet leiden tot veel liefdesverklaringen op het gebied van klimaat.
  • In de Voortgangsfabriek komt een keur aan projecten voorbij. Wat is hun voortgang en wat is nodig om te versnellen? Denk daarbij aan de broodnodige groei van groen gas. Of aan de verduurzaming in de zorg die vorig jaar werd aangekondigd. Of wat dacht u van de afspraak uit het Klimaatakkoord om energie op te wekken op rijksgronden? Hoe staat het daar mee?
  • Op de innovatiemarkt krijgt u een blik in de toekomst. CO2 uit de lucht halen, groene chemie, klimaatpositief papier, nieuwe batterijtechnologie en nog veel meer.  

In agenda

Dit is nog maar een kleine greep uit het programma van 1 november. Zet ‘Versnellen naar Parijs’ maar vast in uw agenda en hou onze site en socials in de gaten voor meer nieuwe informatie. 

Nationale Klimaatweek

De Dag van het Klimaatakkoord vindt plaats in het hart van de Nationale Klimaatweek. Deze week, van donderdag 28 oktober tot en met vrijdag 5 november 2021, zet vele duurzame initiatieven in de aandacht. Die zijn de inspiratie om Nederland verder in beweging te brengen, naar extra stappen voor het klimaat.