Welke subsidieregelingen zijn er beschikbaar?

De subsidieregelingen die nu beschikbaar zijn staan op de website van RVO.

Subsidie voor energiebesparing in huis

De Subsidie op Energiebesparing in Eigen Huis (SEEH) is opnieuw opengesteld, voor in totaal €90 miljoen euro. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u meer informatie over de SEEH-regeling, de voorwaarden en het aanvraagproces.

Ook wordt een programma ontwikkeld om woningeigenaren op korte termijn te stimuleren om eenvoudige energiebesparende maatregelen te nemen. Hiervoor is €93 miljoen beschikbaar, gericht op het adviseren en ondersteunen van woningeigenaren.

Subsidie voor duurzame warmte-installaties

Daarnaast is er ISDE-subsidie voor de investeringskosten in warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels. Deze subsidie wordt uitgebreid met isolatie en warmte-installaties. Ook over de ISDE-subsidie vindt u meer informatie op de website van RVO.

Nieuwe financieringsmogelijkheden

Er komt een Warmtefonds met financieringsmogelijkheden waar u tegen een lage rente en met een lange looptijd een lening kunt krijgen. De lening kunnen mensen inzetten voor verbouwingskosten die u als woningeigenaar of VvE maakt voor het verduurzamen van de woning. U kunt dan bijvoorbeeld een lening krijgen die u afbetaalt met het verschil op de energierekening. Partijen in het Klimaatakkoord werken ook aan een lening die bij verkoop van het huis automatisch wordt overgedragen aan de volgende eigenaar: de zogenoemde 'gebouwgebonden financiering'.