Het Klimaatakkoord gaat er vanuit dat we elektrisch gaan rijden. Maar hoe kan ik dan nog met mijn caravan op vakantie?

Op dit moment kunnen elektrische auto’s nog geen caravans trekken (vanwege veiligheid en vanwege trekkracht). In dat opzicht staat de technologie van elektrische auto’s nog in de kinderschoenen. Maar de markt is hier al op ingesprongen. Tesla heeft inmiddels een model ontwikkeld dat een caravan kan trekken zonder dat dat ten koste gaat van de actieradius. In de nabije toekomst zullen er meer elektrische auto’s op de markt komen die een caravan kunnen trekken. Ook is de e-trailer in ontwikkeling: een trailer waar uw caravan op omgebouwd kan worden en die een eigen elektrische aandrijving heeft.

Alternatieven voor dit moment

Op dit moment is een plug-in hybrid een goed alternatief voor caravanbezitters die graag elektrisch rijden. Ook zou u kunnen overwegen, als u elektrisch wilt rijden, om een elektrische auto aan te schaffen en voor de vakanties een benzineauto met voldoende trekkracht te huren. Er zijn ook leasemaatschappijen die bundels aanbieden waarmee u een elektrische auto least voor dagelijks gebruik en uw elektrische leaseauto tijdelijk inruilt voor een benzineauto als u op vakantie gaat met de caravan.

Omdat de markt voldoende zelf inspringt op deze vraag, is het niet nodig om daar binnen het Klimaatakkoord apart beleid voor te ontwikkelen.