Jongeren gaan op 'klimaatexpeditie'

Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en het bedrijf SustainableMotion organiseren dit najaar de Klimaatakkoord Expeditie. Dat is een programma om jonge professionals uit verschillende sectoren te laten samenwerken aan klimaatuitdagingen.

Beeld: ©Ministerie I&W

In een half jaar komen alle deelnemers elke maand bij elkaar, op locatie bij een van de deelnemende bedrijven. Zij gaan dan in cross-sectorale groepen klimaatoplossingen bedenken voor die betreffende sector. De Klimaat en Energie Koepel van jonge professionals zal telkens een deel van de introductie verzorgen.

Vijf bedrijven

Aan deze expeditie kunnen vijf bedrijven deelnemen, een per sector: industrie, gebouwde omgeving, mobiliteit, landbouw en landgebruik, en elektriciteit. Een bedrijf dat zich aanmeldt mag twee jongeren beschikbaar stellen om mee te doen aan de expeditie. Ook het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat brengt young professionals in.

Belangstellende bedrijven kunnen contact opnemen met SustainableMotion. Bijgevoegd is ook de brochure met meer informatie over planning en kosten van het traject.