Klimaatcast; wekelijks bijpraten over Klimaatakkoord

Er wordt hard gewerkt om alle afspraken uit het Klimaatakkoord voor elkaar te krijgen. Ook zijn er dagelijks ontwikkelingen die erop van invloed zijn. Er is dus veel te bespreken. U kent misschien al de maandelijkse webinars van het Voortgangsoverleg. Daar voegen we nu een wekelijkse Klimaatcast aan toe.

Elke vrijdag

De Klimaatcast komt  elke vrijdagochtend om 10:00 uur online. Het is een een-op-een gesprek van een half uur met hoofdrolspelers in en rond het akkoord. Voorlopig doen we het tot aan de zomer. Als het bevalt gaan we er mee verder.

Start met voorzitters

De eerste vijf afleveringen doen we met de voorzitters van de uitvoeringsoverleggen.

Ed Nijpels gaat met ze in gesprek over hoe de uitvoering er voor staat en wat we de komende tijd kunnen verwachten op hun terrein. Op de vrijdag dat er een webinar is, doen we geen Klimaatcast.

Dit is het schema voor de eerste vijf

4 juni           Carolien Gehrels                 Industrie

11 juni          Jan-Jacob van Dijk              Elektriciteit 

18 juni         Maarten van Poelgeest      Gebouwde omgeving

2 juli             Pieter Litjens                       Mobiliteit

9 juli            Pieter van Geel                   Landbouw en Landgebruik

Vragen stellen

De Klimaatcast is niet live. Toch kunt u vragen stellen. Die kunt u tot drie dagen voor de uitzending vooraf mailen naar info@klimaatakkoord.nl. Dan kunnen we in de voorbereiding meenemen welke vragen er leven.

Kijken en luisteren

De Klimaatcast is te bekijken via het YouTube kanaal en te beluisteren via het podcastplatform van het Klimaatakkoord op Soundcloud.