Energieprojecten op rijksgronden helpen in de energietransitie

Om de energietransitie op lokaal en regionaal niveau te stimuleren, kunnen grootschalige energieprojecten op rijksgronden bijdragen aan het behalen van nationale doelstellingen, aldus Willem Roeterdink, beleidsmedewerker bij Ministerie van Economische Zaken. Daarvoor zijn de zogeheten RES'en belangrijk (Regionale Energiestrategieën). Hiermee geven regionale gebieden in Nederland aan wat zij 'aanbieden' in ruimtelijke projecten om te voldoen aan de energietransitie, zoals plannen voor windenergieparken. Met het nieuwe programma OER (Opwek van Energie op Rijksvastgoed) ondersteunt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om rijksvastgoed te verduurzamen.  Aan de hand van 10 projecten onderzoekt het Rijk hoe Rijksgrond zo optimaal mogelijk en met maatschappelijk draagvlak kan worden ingezet voor het opwekken van hernieuwbare energie. 

Bekijk de sessie terug via ons YouTube-kanaal.

Overzicht van de Dag van het Klimaatakkoord

Op 1 novemeber 2021 was het de Dag van het Klimaatakkoord. Ben je benieuwd naar de andere onderwerpen die tijdens deze dag aan bod kwamen, bekijk ze dan via het overzicht.