Honderden inzendingen aan Klimaatakkoord

In de afgelopen maanden stuurden mensen in het land ons zo’n 500 vragen over en suggesties, ideeën en plannen voor het Klimaatakkoord. Op 30 september stond de teller op 445. Wat gebeurde er met al die inzendingen?

Publieksvraag op beeldscherm geprojecteerd achter de sprekers Ed Nijpels, Diederik Samsom en Pim van den Berg
Beeld: ©RVO
Vraag uit het publiek tijdens Klimaatakkoord-bijeenkomst in Utrecht.

Vooral in de eerste weken nadat de website klimaatakkoord.nl online was gegaan, ontvingen we veel vragen en ideeën via het online formulier. Het waren er zoveel dat de kleine redactie niet binnen de beloofde twee weken antwoord kon geven op al die inzendingen. Wel stuurden we alle suggesties, ideeën en plannen door naar het Klimaatberaad en de sectortafels.

Indieners van plannen uitgenodigd

Op 25 mei organiseerde de sectortafel Landbouw en landgebruik een bijeenkomst over concrete oplossingen. Daarvoor nodigden we ook een aantal indieners van interessante plannen uit. De sectortafel houdt een overzicht bij van alle goede ideeën die ook op de website wordt gepubliceerd.

Veelgestelde vragen

Eind mei en begin juni organiseerde het Klimaatberaad een aantal bijeenkomsten in het land. Sommige vragen en onderwerpen bleken steeds weer terug te komen, zoals over de luchtvaart, de veestapel en het eten van vlees, kernenergie, pellet- en houtkachels en windmolens op land. Op de website vindt u een overzicht van de antwoorden op de veelgestelde vragen. Dit overzicht wordt nog wekelijks uitgebreid en aangevuld. Daarnaast publiceren we met enige regelmaat een apart nieuwsbericht over een onderwerp dat eruit springt.

Blogs

In sommige gevallen hebben we mensen met een uitgesproken visie ontmoet die we hebben gevraagd om een blog te schrijven. Actuele blogs worden gepubliceerd op de website in de rubriek Actueel.

Verschil van mening en nieuwe inzichten

We ontvangen nog dagelijks vragen en ideeën. Veel mensen hebben persoonlijk antwoord gekregen. Door alle vragen, opmerkingen, suggesties en ideeën weten de partijen aan de sectortafels en in de werkgroepen goed wat er in het land speelt en waar de zorgen liggen. Daarnaast zijn ze door een aantal van u ook tot nieuwe inzichten gekomen.

Alle inzendingen op een rij

Bent u benieuwd welke inzendingen we hebben binnengekregen? Bekijk dan het (geanonimiseerde) overzicht van inzendingen van 26 april tot en met 30 september 2018.