KlimaatKwestie: Wat gaan burgers merken van de kosten die het tegengaan van klimaatverandering in Nederland met zich meebrengt?

Alle KlimaatKwesties

KlimaatKwestie: Wat gaan burgers merken van de kosten die het tegengaan van klimaatverandering in Nederland met zich meebrengt?

Breaking news (Let op: Aanvinken zorgt ervoor dat dit nieuwsbericht prominent op de homepage getoond wordt)

Introductie (Richtlijn: max. 550 tekens)

De KlimaatKwestie van deze week, beantwoord door Herman Vollebergh namens de KlimaatHelpdesk: Wat gaan burgers merken van de kosten die het tegengaan van klimaatverandering in Nederland met zich meebrengt? Een antwoord met vele kanten, zoals de lage prijs die we nu meestal in de winkels betalen, de kosten van extreem weer, extra investeringen, duurder vlees of vliegen, en besparingen met vleesalternatieven. Technologische ontwikkelingen kunnen de kosten drukken en de overheid kan de kosten verdelen over bedrijven en burgers.

Herman Vollebergh is hoogleraar Economie van Milieubeleid aan Tilburg Unversity en senior onderzoeker van het Planbureau voor de Leefomgeving. Zijn onderzoek richt zich op vormgeving en inzet van beleidsinstrumenten bij transities zoals het klimaatbeleid gericht op netto nul emissies of de stikstofcrisis. Ook is hij specialist in fiscale vergroening.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.