KlimaatKwestie: Hoeveel kunnen zonnepanelen op daken bijdragen aan de vergroening van de Nederlandse stroom?

Alle KlimaatKwesties

Er is veel dakoppervlak beschikbaar op woningen, kantoren en fabrieken om er zonnepanelen op te installeren. Ongeveer 1150 kmis er beschikbaar. Wat hiervan gebruikt kan worden, hangt sterk af van hoeveel we bereid zijn om te betalen voor het installeren van zonnepanelen. Uiteindelijk blijft er een potenteel aantal km2 over dat gebruikt kan worden voor de duurzame opwek van energie. Oscar van Vliet legt uit wat daarvan afhangt. Op de vraag "Hoeveel kunnen zonnepanelen op daken bijdragen aan de vergroening van de Nederlandse stroom?" spelen het weer, het seizoen en de daadwerkelijke bereidheid om op daken installaties voor zonne-energieopwek te realiseren, belangrijke factoren. 

Oscar van Vliet is sinds 2020 subsidieadviseur bij de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Voor die tijd was hij gastdocent- en onderzoeker bij de Climate Policy group van ETH Zürich, en heeft zich 15 jaar beziggehouden met de vraag 'waarom zijn we nog niet allemaal overgestapt op duurzame energie en mobiliteit?'

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.