KlimaatKwestie: Hoeveel energie gebruiken we en wat doen we er mee?

Alle KlimaatKwesties

De Klimaat Helpdesk kreeg antwoord van Kornelis Blok, professor aan de TU Delft op het gebied van Energy System Analysis, over het energieverbruik en de verdeling van de energievraag over verschillende sectoren in Nederland. Kornelis Blok is hoofdauteur voor het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) en voorzitter van de Netherlands Energy Research Alliance (NERA). 

De KlimaatHelpdesk is een initiatief van Scientists4Future NL en de Utrecht Young Academy. Bij de KlimaatHelpdesk kunnen mensen terecht met hun vragen over klimaatverandering. Deze vragen kunnen lopen van de natuurkundige en geografische kwesties tot en met de sociale, economische en psychologische oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Wetenschappers en experts beantwoorden de vragen en verwijzen naar de achterliggende publicaties.

Klimaathelpdesk.org is in 2020 opgericht door een groep wetenschappers, met als doel om een betrouwbare en goed toegankelijke bron van informatie te zijn voor iedereen die op zoek is naar antwoorden omtrent klimaatverandering. Inmiddels zijn ongeveer dertig mensen actief bij de website, die kan putten uit een netwerk van zo'n 200 wetenschappers.