KlimaatKwestie: Kan een afzwakkende golfstroom in de toekomst opnieuw sterker worden?

Een nieuwe KlimaatKwestie, namens de KlimaatHelpdesk beantwoord door Sybren Drijfhout: Zal een afzwakkende golfstroom door klimaatverandering in de toekomst opnieuw sterker worden? Over het verband tussen de klimaatbepalende Warme Golfstroom, klimaatverandering en hoe een afgezwakte golfstroom weer volledig op gang zou kunnen komen als de klimaatverandering tot stilstand is gekomen.

Sybren Drijfhout is projectleider zeespiegelstijging bij het KNMI waar hij het onderzoek naar de zeespiegel organiseert. Daarnaast is hij ook als hoogleraar klimaatfysica bij het National Oceanography Centre in Southampton en buitengewoon hoogleraar dynamica van het klimaat bij het Instituut voor Marien en Atmosferisch onderzoek Utrecht (IMAU) aan de Universiteit Utrecht.

Beeld: ©KlimaatHelpdesk / KlimaatHelpdesk