Update CO2-reductie luchtvaart naar de Kamer

De update van het Nederlandse beleid om bij te dragen aan de CO2-reductie in de internationale  luchtvaart is verschenen.  Minister Harbers van I&W heeft het 'State Action Plan' naar de Tweede Kamer gestuurd.

Het laat zien welke reductiedoelen Nederland heeft gesteld voor de burgerluchtvaart en hoe Nederland dat wil bereiken. 

Het plan wordt binnenkort ingediend bij de International Civil  Aviation Organisation (ICAO). Dit is een onderdeel van de VN dat standaarden voor de internationale luchtvaart  opstelt. Het is een update van het vorige plan uit 2016.

De nationale aanpak in het plan is gebasseerd op de Luchtvaartnota 2020-2050 en is aangevuld met de beleidsvoornemens uit het coalitieakkoord. Daarnaast bevat het plan statistieken van de Nederlandse luchtvaart en de gezamelijke Europese aanpak.

Hier kunt u het hele State Action Plan vinden.