KlimaatKwestie: Hoe ziet mijn energierekening er in 2030 uit?

Hoe onze energierekening er in 2030 uit komt te zien, hangt veel af van het genomen klimaatbeleid, weersverwachtingen en uiteraard, op individueel niveau, persoonlijke omstandigheden. Steven van Polen, consultant op het gebied van energie en leefomgeving, legt dit uit in de KlimaatKwestie over de vraag: Hoe ziet onze energierekening er in 2030 uit? Hij beschrijft dat deze vraag met grote onzekerheid is omgeven. Hoe dat zit, lees je terug in zijn antwoord. 

De KlimaatHelpdesk is een initiatief van Scientists4Future NL en de Utrecht Young Academy. Bij de KlimaatHelpdesk kunnen mensen terecht met hun vragen over klimaatverandering. Deze vragen kunnen lopen van de natuurkundige en geografische kwesties tot en met de sociale, economische en psychologische oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Wetenschappers en experts beantwoorden de vragen en verwijzen naar de achterliggende publicaties.

Klimaathelpdesk.org is in 2020 opgericht door een groep wetenschappers, met als doel om een betrouwbare en goed toegankelijke bron van informatie te zijn voor iedereen die op zoek is naar antwoorden omtrent klimaatverandering. Inmiddels zijn ongeveer dertig mensen actief bij de website, die kan putten uit een netwerk van zo'n 200 wetenschappers.

Beeld: ©KlimaatHelpdesk / KlimaatHelpdesk