KlimaatKwestie: wordt door klimaatverandering het weer in Nederland wisselvalliger?

In de Klimaat Helpdesk geeft Frank Selten antwoord op de vraag of door klimaatverandering het weer in Nederland wisselvalliger wordt. Frank Selten werk voor het KNMI als klimaatonderzoeker. Hij kijkt onder andere naar klimaatmodellen en de voorspelbaarheid van het weer. In zijn antwoord op de vraag over de wisselvalligheid van het weer in Nederland benoemt hij factoren die daaraan wél en niet bijdragen. Het korte antwoord is dat de het weer niet wisselvalliger wordt. De weersfenomenen worden wel intenser. 

De KlimaatHelpdesk is een initiatief van Scientists4Future NL en de Utrecht Young Academy. Bij de KlimaatHelpdesk kunnen mensen terecht met hun vragen over klimaatverandering. Deze vragen kunnen lopen van de natuurkundige en geografische kwesties tot en met de sociale, economische en psychologische oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Wetenschappers en experts beantwoorden de vragen en verwijzen naar de achterliggende publicaties.

Klimaathelpdesk.org is in 2020 opgericht door een groep wetenschappers, met als doel om een betrouwbare en goed toegankelijke bron van informatie te zijn voor iedereen die op zoek is naar antwoorden omtrent klimaatverandering. Inmiddels zijn ongeveer dertig mensen actief bij de website, die kan putten uit een netwerk van zo'n 200 wetenschappers.

Beeld: ©KlimaatHelpdesk / KlimaatHelpdesk