Rapport over schaarse metalen naar kabinet

In een brief heeft voorzitter Ed Nijpels van het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord vandaag het rapport ‘Een circulaire energietransitie’ aangeboden aan minister Blok en staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius van Economische Zaken en Klimaat en staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Het rapport stond op 25 juni centraal in het webinar van het Voortgangsoverleg over ‘Schaarse groene metalen’.

Het rapport van de onderzoekers van Copper8, Metabolic, Quintel en Universiteit Leiden geeft inzicht in de Nederlandse vraag naar kritieke metalen voor de energietransitie. Zoals ook bij het webinar met diverse experts uit wetenschap en praktijk aan de orde kwam, dreigen tekorten de energietransitie te vertragen. De onderzoekers bieden een aantal strategieën om dat te voorkomen en laten de kansen voor de Nederlandse industrie zien. “Een uitermate belangrijk onderwerp voor de transitie naar klimaatneutrale en circulaire economie,” aldus Nijpels in zijn brief.

Het webinar over schaarse metalen is terug te kijken op ons Youtube-kanaal.