Klimaatkwestie: Wat is nodig om mensen in beweging te brengen voor het klimaat?

Onder de titel ‘KlimaatKwesties’ publiceren we wekelijks antwoorden van de Klimaathelpdesk op vragen die deze helpdesk binnenkrijgt over klimaatverandering en de energietransitie. De vragen worden beantwoord door onafhankelijke wetenschappers en experts.

Deze week het antwoord op de vraag: Wat is nodig zodat mensen daadwerkelijk in beweging komen om de klimaatcrisis tegen te gaan?

Beeld: ©KlimaatHelpdesk / KlimaatHelpdesk

De KlimaatHelpdesk is een initiatief van Scientists4Future NL en de Utrecht Young Academy. Bij de KlimaatHelpdesk kunnen mensen terecht met hun vragen over klimaatverandering. Deze vragen kunnen lopen van de natuurkundige en geografische kwesties tot en met de sociale, economische en psychologische oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Wetenschappers en experts beantwoorden de vragen en verwijzen naar de achterliggende publicaties.

Klimaathelpdesk.org is in 2020 opgericht door een groep wetenschappers, met als doel om een betrouwbare en goed toegankelijke bron van informatie te zijn voor iedereen die op zoek is naar antwoorden omtrent klimaatverandering. Inmiddels zijn ongeveer dertig mensen actief bij de website, die kan putten uit een netwerk van zo'n 200 wetenschappers.