Biodiversiteit heeft harde afspraken nodig

Om het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan zijn harde, controleerbare afspraken nodig met alle verantwoordelijke partijen. Alleen op die manier is de achteruitgang te stoppen. Dit stelde Ed Nijpels toen hij het manifest “Tijd voor biodiversiteit” van jongeren en de experts van Naturalis in ontvangst nam. “Dit manifest kaart een belangrijk thema aan waarover nog veel te weinig politiek debat is".

Beeld: ©naturalis
Auke-Florian Hiemstra van Naturalis en Aniek Moonen van de Jonge Klimaatbeweging overhandigen manifest aan Ed Nijpels

De Jonge Klimaatbeweging en het Naturalis Biodiversity Center stelden dit manifest gezamenlijk op om hun grote zorg te uiten over de drastische afname van soorten. Zij deden dit in het kader van de biodiversiteitsdag op zaterdag 22 mei. Zij vinden dat de politiek nu snel in actie moet komen. Wat hen betreft moet het manifest geknipt en geplakt worden in het komend regeerakkoord.