Deelnemers krijgen actieve rol op online Klimaatdag

Het programma voor de online Klimaatdag op 12 oktober: 'Hordelopen naar Parijs', is compleet. Deelnemers kunnen zich aanmelden en zullen op verschillende manieren actief kunnen meedoen. Doe mee via het stellen van vragen en meedoen aan een poll: welke vijf (van de vijftien) klimaatthema's vind je het meest van belang voor een nieuw Regeerakkoord, na de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021?

Beeld: ©Klimaatakkoord.nl

Online

Door de recente coronamaatregelen zal het programma van de online Klimaatdag volledig online zijn, en enigszins afgeslankt.

Bij de opening zullen minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat, Marjolein Demmers (directeur Natuur&Milieu), Marjan van Loon (directeur Shell Nederland), Werner Schouten (voorzitter Jonge Klimaatbeweging) en Europees Commissaris Frans Timmermans op afstand deelnemen.

Vervolgens zullen in vijf rondes veertien talkshows plaatsvinden, over veel verschillende onderwerpen. Tezamen zullen de talkshows een goed beeld geven van de lessen, de dilemma's en de successen na ruim één jaar Klimaatakkoord. Via een digitale tool zullen de kijkers ook vragen kunnen stellen en meningen kunnen geven.

De slotsessie zal  worden gewijd aan de vijf stellingen die alle deelnemers als interessantste kiezen in de Klimaatdag Poll: Welke elementen over energie en klimaat moeten er in het nieuwe Regeerakkoord, vast te stellen na de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021? Daarover discussiëren twee politieke commentatoren.