12 oktober Online Klimaatdag

Op 12 oktober 2020 vindt de eerste online Klimaatdag plaats. Dit wordt hét jaarlijkse event van het Klimaatakkoord, voor iedereen die betrokken is bij het klimaatbeleid.

Ed Nijpels
Beeld: ©SER / Branko de Lang
Ed Nijpels: "Hoog tijd om iedereen te betrekken bij de Klimaatdag."

Iedereen wordt uitgenodigd om het podium te pakken. “We staan nog aan het begin om er een goed ‘coronaproof’ event van te maken, maar vinden het wel hoog tijd iedereen er nu al bij te betrekken,” zegt voorzitter Ed Nijpels van het Voortgangsoverleg in een brief aan de partijen binnen het Klimaatakkoord.

Inspireren en debatteren

De online Klimaatdag is bedoeld om te inspireren, te activeren, te ontmoeten en te discussiëren. Dat gebeurt online, in fysieke vorm als de coronaregels dit toestaan, of met beide. Nijpels: “Het podium is die dag in ieder geval voor een groot deel van de partijen die betrokken zijn bij het klimaatbeleid. Zij zorgen voor de inhoud, wij faciliteren. Met een webinar, een goede keynote, een online talkshow of op een andere manier.”

Het event zal starten met een plenair programma. Daarna kunnen bezoekers kiezen uit een breed palet van deelsessies en naar believen switchen. De dag eindigt met een plenaire talkshow. Er zal veel gelegenheid zijn voor onderling contact tussen de bezoekers. Ook een energie-innovatiemarkt staat op de verlanglijst.