Meedoen aan digitale bijeenkomst ‘Groen Herstel’

Hoe kunnen klimaatmaatregelen helpen om uit de coronacrisis te komen? Hoe zorgen we voor een Groen Herstel? Deze vragen staan op vrijdagochtend 24 april centraal op de (digitale) bijeenkomst van het Klimaatplatform.

De bijeenkomst vindt plaats tussen 10.00 en 12.00 uur en zal worden gestreamd. Tijdens het webinar wil het Klimaatplatform vooral inventariseren welke kansen het kabinet kan benutten voor een duurzaam herstel. Daar zullen de inleiders ideeën voor aanleveren, maar ook de deelnemers aan het webinar krijgen de kans om vragen te stellen en ideeën te opperen.

Experts

Onder voorzitterschap van Ed Nijpels, voorzitter van het Voortgangsoverleg, zullen vier specialisten aan het woord komen:

  • Frank Elderson, toezichtdirecteur van De Nederlandsche Bank, en onder andere voorzitter van het Platform voor Duurzame Financiering.
  • Mathijs Bouman, journalist en econoom, onder andere werkzaam voor Nieuwsuur en columnist in het Financieele Dagblad.
  • Olof van der Gaag, directeur van branchevereniging NVDE (Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie)
  • Niels Kastelein, directeur Klimaat bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Aanmelden

Via deze link kunt u zich aanmelden voor deelname. Deelnemers krijgen per e-mail nadere instructie over hoe ze het webinar vanuit huis kunnen volgen en vragen kunnen stellen.

Datum: 24 april
Aanvang 10.00 uur
Livestream

Serie

‘Groen Herstel’ is de eerste Platformbijeenkomst van een serie die in de komende tijd (voorlopig digitaal) zal plaatsvinden. Op de planning staan de volgende bijeenkomsten:

  • Op 15 mei geven het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) een toelichting over de systematiek van monitoring, die de voortgang van alle maatregelen in beeld brengt.
  • Eind mei organiseert het Klimaatplatform een bijeenkomst over de rol van duurzame gassen in het nieuwe energiesysteem, naar aanleiding van drie brieven die  minister Wiebes van EZK hierover onlangs naar de Tweede Kamer stuurde.
  • In juni volgt een expertbijeenkomst over de subsidieregeling SDE++.
  • De tweede bijeenkomst in juni gaat over de Regionale Energie Strategieën (RES’en).

De details over de volgende bijeenkomsten en de exacte data volgen snel, via Klimaatakkoord.nl, via twitter, @klimaatakkoord en de nieuwsbrief.