16 juli KlimaatCast Landbouw (16 juli)

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie online

Op 16 juli vanaf 10:00 uur terug te kijken of te beluisteren via Youtube of Soundcloud.

Zet in mijn agenda

Gesprek tussen Ed Nijpels over de landbouw en het landgebruik met Pieter van Geel, voorzitter van dit uitvoeringsoverleg.

Om de reductiedoelen voor CO2-uitstoot te halen zal het voor de sector landbouw en landgebruik heel veel helpen als er een goed samenhangend stikstofbeleid komt. Zo’n beleid zal voor 80 procent ook effect hebben op het terugdringen van CO2-uitstoot. Dat zegt voorzitter Pieter van Geel in de Klimaatcast over zijn uitvoeringsoverleg.  Zoals het er nu voorstaat wordt het ‘erg lastig’ om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen. De sfeer in het uitvoeringsoverleg is goed. Niemand stelt de doelen ter discussie, maar de uitvoering is weerbarstig. De bewering dat de opgave om meer huizen te bouwen haaks staat op landbouw noemt hij een schijntegenstelling.

Beeld: ©Klimaatakkoord.nl / Klimaatakkoord.nl