Nieuwsbrief Klimaatakkoord 7 oktober

Nieuws over het Klimaatakkoord van de afgelopen maand. Met deze maand de speciale uitnodiging om je aan te melden voor de Dag van het Klimaatakkoord (1 november 2021).

Aanmelding voor de Dag van het Klimaatakkoord is geopend

De Dag van het Klimaatakkoord op 1 november staat in het teken van Versnellen naar Parijs. We gaan elkaar echt ontmoeten. We gaan met elkaar in gesprek over hoe we de uitstoot van broeikasgassen sneller omlaag kunnen krijgen. We hebben plenaire debatten en meer dan twintig deelsessies. In de wandelgangen blijf je in gesprek en kan je actief meedoen aan side-events.

Neem even de tijd om het programma te scannen en meld je aan!

Programma en aanmelden Dag van het Klimaatakkoord (1 nov)

© Klimaatakkoord.nl

Webinar 13 oktober: De EU legt de lat hoger

Op 13 oktober organiseert het Voortgangsoverleg een webinar over het nieuwe klimaatpakket van de EU 'Fit for 55'. Speciale aandacht voor de sectoren die niet onder het Europese handelssysteem ETS vallen: mobiliteit, landbouw en gebouwen. De EU vraagt ook daar om extra CO2-uitstootreductie. Volg dit webinar.

Webinar 13 oktober: EU legt de lat hoger

PBL: EU-klimaatbeleid vraagt extra inspanning Nederland

Het Planbureau voor de Leefomgeving concludeert in het Nederland fit voor 55 dat het klimaatbeleid van de EU grote gevolgen zal hebben op het Nederlandse klimaat- en energiebeleid. De EU-voorstellen sluiten gedeeltelijk aan bij het Nederlandse beleid maar vraagt in alle gevallen om forse extra inspanningen.

PBL: EU-klimaatbeleid vraagt extra inspanning Nederland

Windarm september levert toch kleine groei

In de afgelopen maand september waaide de wind niet erg stevig, waardoor windturbines gemiddeld maar de helft zo veel opbrachten als vorig jaar. Toch steeg de productie van hernieuwbare energie in Nederland weer met 3% ten opzichte van vorig jaar september.

Windarm september levert toch kleine groei

KlimaatKwesties: over economische groei, veesector, beleid in het verleden, en migratie

© KlimaatHelpdesk

Ander nieuws

colofon

Deze nieuwsbrief wordt gemaakt door de webredactie van Klimaatakkoord.nl. Reacties kan je per e-mail sturen naar info@klimaatakkoord.nl.
Aanmelden voor een gratis abonnement kan via deze link.