18 juni KlimaatCast Mobiliteit (18 juni)

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie online

Zet in mijn agenda

Aflevering 3 van onze serie KlimaatCasts: Ed Nijpels gaat in gesprek met Pieter Litjens, voorzitter van het uitvoeringsoverleg Elektriciteit.

Deze KlimaatCast is sinds vrijdag 18 januari 10 uur te zien op Youtube of te beluisteren via Soundcloud.

Beeld: ©Klimaatakkoord.nl / Klimaatakkoord.nl

De onderwerpen

In deze uitzending gaat het over mobiliteit. Pieter Litjens, de voorzitter van het uitvoeringsoverleg maakt zich zorgen over de invoering van ‘anders betalen voor mobiliteit’. Voor een landelijke invoering is zo’n negen jaar nodig. Dat kan waardevolle lokale en regionale regelingen in de weg staan. Die kunnen vaak snel worden ingevoerd. Ook kondigt hij een CO2-boekhouding aan om beter inzicht te krijgen hoeveel uitstoot er nu echt gereduceerd wordt met de uitvoering van alle afspraken.

Elke vrijdag KlimaatCast

De KlimaatCast komt  elke vrijdagochtend om 10:00 uur online. Het is een een-op-een gesprek van een half uur met hoofdrolspelers in en rond het Klimaatakkoord. Voorlopig doen we dit tot aan de zomer. Als het bevalt gaan we er mee verder.

In de eerste vijf afleveringen gaat Ed Nijpels in gesprek met de voorzitters van de uitvoeringsoverleggen. Een een-op-eengesprek over hoe de uitvoering er voor staat en wat we de komende tijd kunnen verwachten op hun terrein. Op de vrijdag dat er een webinar is, doen we geen Klimaatcast.

Te zien op ons Youtube-kanaal, te beluisteren via Soundcloud.

De eerste vijf gesprekken met:

    4 juni          Carolien Gehrels                 Industrie
    11 juni        Jan-Jacob van Dijk              Elektriciteit
    18 juni        Pieter Litjens                       Mobiliteit
    2 juli            Maarten van Poelgeest      Gebouwde omgeving
    9 juli            Pieter van Geel                   Landbouw en Landgebruik

De Klimaatcast is niet live. Toch kunt u vragen stellen. Die kunt u tot drie dagen voor de uitzending vooraf mailen naar info@klimaatakkoord.nl. Dan kunnen we in de voorbereiding meenemen welke vragen er leven.

Opgeven voor de wekelijkse KlimaatCast.